5. Oecumene werkgroep

De oecumenische studie- en werkgroep West-Vlaanderen

Momenteel telt de groep zo’n 35 leden. Het betreft West-Vlaamse mensen die hun christen-zijn oecumenisch willen beleven. Onder de leden bevinden zich Rooms-katholieken, protestanten, orthodoxen (uit het oecumenisch patriarchaat van Constantinopel en het patriarchaat van Moskou), anglicanen en mensen uit de Pinkstergemeente.

E.H. Henk Laridon, voorzitter van de Studiegroep van de Oecumenische Studiegroep van West-Vlaanderen

E.H. Henk Laridon, voorzitter van de Oecumenische Studie -en Werkgroep van West-Vlaanderen

De groep komt maandelijks samen op verschillende plaatsen in de provincie. Iedere bijeenkomst start met een oecumenisch gebedsmoment. Daarna wordt bij een broodmaaltijd wat bijgepraat. Dan start de werkvergadering: een bepaald thema komt aan bod of wordt door een spreker toegelicht. Er is ruimte voor dialoog, overleg en discussie. Soms gaat het om een stuk lectuur met bespreking. Er is verder steeds tijd voor een overzicht van de oecumenische nieuwsjes van dichtbij of veraf en variapunten. De avond eindigt telkens met het bidden van het Oecumenisch Onze Vader.

Tijdens een oecumenische viering in de Oecumenische kapel te Brugge

Tijdens een oecumenische viering in de Oecumenische kapel te Brugge

In de groep wordt elk jaar ruim aandacht besteed aan de Oecumenische bidweek (telkens van 18 tot 25 januari), met een overzicht van alle activiteiten in West-Vlaanderen. Een oecumenische vesperdienst in de kathedraal te Brugge vormt zowat het hoogtepunt. In maart is er zowel in Brugge als in Oostende een gebedsavond rond ‘Wereldgebedsdag’. Rond Pinksteren organiseert de groep elk jaar een Oecumenische Pinkstergebedswandeling in de stad Brugge.

Frequent komt de groep samen in de Oecumenische kapel in de Ezelstraat 83 te Brugge, een bidplaats voor de eenheid van de christenen.
Het lidmaatschap van de groep is vrij. Per jaar een kleine financiële bijdrage gevraagd.

Wie interesse heeft in de groep of er graag wil deel van uitmaken, kan zich wenden tot de voorzitter: E.H. Henk Laridon, Potterierei 72, 8000 Brugge, 0477/54 51 31, henk.laridon@katho.be

DSC_0781

Vader Bernard peckstadt (Orthodoxe kerk), Dominee Frans Van Der Sar (Protestantse kerk), E.H. Henk Laridon (voorzitter van de studie en werkgroep West-Vlaanderen – Katholieke kerk), Reverend Augustine Nwaekwe (Anglikaanse Kerk), en E.H. Kurt Priem (rector van de kapel – Katholieke Kerk)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: