Oecumenische Gebedsviering in de Sint Joseph Kapel te Knokke-Heist

Op vrijdag 26 januari 2018 kwamen zo’n 60 christenen samen voor de oecumenische gebedsdienst in de Sint Joseph Kapel in de Van Rysselberghestraat 10 te Knokke-Heist.

Vanuit de anglicaanse, katholieke, protestantse en orthodoxe geloofsgemeenschappen hebben we samen gezongen en gebeden om de eenheid van de christenen. Dit jaar was het de Protestantse Kerk met Dominee Alexander Eberson die dit jaar de organisatie van de dienst op zich nam. Het werd een stemmig en zinvol gebedsmoment met teksten aangereikt door de christenen uit de Cariben. Dit jaar heeft men als thema gekozen: Recht door zee” (Ex 15, 1 – 15) Het thema  werd uitvoerig besproken door Dominee Alexander Eberson tijdens zijn homilie.

Voorgangers in de dienst waren; Dominee Alexander Eberson (protestantse kerk), E.H. Willy Snauwaert, E.H. Philippe van den Driessche, (beide van de Pastorale eenheid Tiberias van Knokke-Heist), (katholieke priesters), Reverend Augustine Nwaekwe (anglicaans kerk), en Aartspriester Bernard Peckstadt (orthodoxe kerk). In gebed was ook aanwezig E.H. Kan. Henk Laridon (Professor aan het Grootseminarie van Brugge en voorzitter van de oecumenische studie en gebedsgroep van West-Vlaanderen.

IMG-20180126-WA0016.jpg

Het openingswoord als ook de homilie werd gehouden door de organiserende gemeenschap door Dominee Alexander. De bijbel lezing werd gezongen door Vader Bernard Peckstadt van de Orthodoxe kerk. De andere voorbeden en smeekbeden werden verder door verschillende voorgangers voorgelezen. Verder werd de oecumenische viering muzikaal begeleid door een pianist en dit met samenzang traditie getrouw verzorgd door E.H. Willy Snauwaert.

Het samen zingen en bidden in verbondenheid is een hoopvol teken voor de christenen in Knokke-Heist want we zijn allen van Christus en Christus maakt ons één. Na de gebedsdienst was er een gezellige ontmoeting bij een drankje en een koekje.  Moge dit samen bidden ons steeds dichter bij elkaar brengen. Met heel veel dank aan allen die deze liturgie ondersteunden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: